H O M E P A G E   V A N   S A L O N T R I O   C A F É   N O I R


 
 
Salontrio Café Noir
speelt salonmuziek zoals dat in de tweede helft van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw te horen was in de sjiekere uitgaansgelegenheden en in de salons van grote hotels, kastelen en cruiseschepen. Salonmuziek laat zich het best omschrijven als stijlvol, licht klassiek en melodieus maar altijd licht verteerbaar. Kenmerkend zijn de tijdloze melodieën die blijven ontroeren en zich in de herinnering van de luisteraar vastzetten.

De muziek van Salontrio Café Noir doet denken aan die tijd van weleer, de tijd van de diligence en de velocipede. Een stuk geschiedenis waar we met een zekere nostalgie aan terugdenken. Café Noir neemt je mee in deze sfeer met muziek die dan weer meeslepend en romantisch, dan weer sprankelend, maar altijd energiek is.

Het trio
bestaat uit Adriaan Stoet (viool), Arjan van der Boom (cello), Jan Groot (piano) en speelt sinds 1995 in dezelfde samenstelling. Met deze jarenlange ervaring heeft dit trio een hecht samenspel ontwikkeld waardoor de leden elkaar blindelings weten te vinden.

Deze website
vormt een online visitekaartje van Salontrio Café Noir, met informatie over het repertoire, de musici en met de gelegenheid voor online boekingen. Daarnaast kunt u geluidsfragmenten van onze cd's beluisteren.