R E P E R T O I R E

Het repertoire bestaat uit de beste stukken van het omvangrijke salonrepertoire. Naast composities van grote meesters vooral ook werken van componisten die weliswaar niet zo’n grote bekendheid genieten, maar die in het salonrepertoire prachtige werken hebben nagelaten. Van de componist Oscar Fetrás heeft bijna niemand gehoord, maar zijn vlot klinkende 'Polo-Spiele' en de heerlijk walsende 'Spielmanns-Lieder' mogen op een salonrepertoire niet ontbreken.

En dan Anton Rubinstein. Weliswaar een redelijk bekend componist, maar zijn naam wordt niet in één adem genoemd met de grote meesters. Opmerkelijk genoeg behoort één van zijn bekendste werken tot de parels van de salonmuziek; de 'Melodie in F'. Van de grote meesters zou de familie Strauß de salonmuziek uitgevonden kunnen hebben. Zij hebben vele walsen, polka’s en marsen geschreven, waarvan ook Café Noir een aantal werken in de map heeft.

In het rijtje van grote meesters nog diverse andere namen. Want daar hoort natuurlijk ook bij Sir Edward Elgar met het melancholieke 'Salut d’amour'. Of Johannes Brahms met de 'Hongaarse dans nr. 5', waarvan de opzwepende zigeuner-ritmes zo kenmerkend zijn. En Leo Delibes met de zo sierlijke 'Valse lente'. Allemaal stukken waarvan de tijdloze melodieën blijven ontroeren.

Ook operetteselecties behoren tot het repertoire van Café Noir, zoals bijvoorbeeld het snelle 'Couplets des Rois', een bewerking uit 'La belle Helène' van Jacques Offenbach. En verder 'Dein ist mein ganzes Herz', uit 'Das Land des Lächelns' van Franz Lehar. Beroemd is natuurlijk ook het krachtige 'Drunt in der Lobau' van Heinrich Strecker.

Voor de complete repertoirelijst, klik op R E P E R T O I R E.
CD's
Uit het omvangrijke salonrepertoire hebben we selecties gemaakt van de mooiste composities. Deze selecties zijn te beluisteren op twee cd's.


In 2001 hebben we onze eerste cd uitgebracht met de passende naam NOSTALGIA. Hierop staan werken van onder andere Strauß, Elgar en Brahms.
Op de in 2006 verschenen cd RUBATO staan zowel bekende als onbekende werken, zeer uiteenlopend wat betreft stijl, sfeer en karakter. Zo is op deze cd zigeunermuziek te beluisteren, een argentijnse tango, licht klassieke werken, operetteselecties en een aantal miniaturen uit het salonrepertoire.


Luistervoorbeelden
U kunt van alle cd-tracks een fragment beluisteren in 'streaming audio'. Het geeft een goede indruk van de gehele cd, maar het blijft in geluidskwaliteit achter bij de originele cd-opname.

beluisteren cd-fragmenten

Online bestellen

Door op de onderstaande link te klikken kunt u op eenvoudige wijze in het bezit komen van (één van) onze cd's. Na invulling van het formulier krijgt u de bestelling zo spoedig mogelijk per post thuisbezorgd.

bestellen cd